FőlapHírekGalériaAnyagainkTermelőkVendégkönyvE-mail |           

Csányi Dinnye- és Zöldségtermelő Védegylet
- alapítás éve: 1999 -   English version
   DeutschPostacím: H-3015 Csány, Szövetkezet út 2.

Elnök: Gál Tiborné
Telefon: 20/323-9820

E-mail:
galtibornevipmail.huAdószám: 18580583-1-10A lap látogatottsága:

Főlap
                 
Uborka, zöldségfélék, dinnye termesztésével az Ön partnerei vagyunk!

eves megyében van egy kis község, Csány, amely arról nevezetes, hogy az egész országban itt terem a legízletesebb görögdinnye. Reméljük, hogy találkozott már az általunk termelt kiváló minőségű zöldségfélékkel - de ha még nem, nézze végig honlapunkat és minden bizonnyal kedvet kap a fogyasztásukhoz! A mai munkánk mellett a csányi dinnye történetét is bemutatjuk, amely hazánk egyik megőrzésre méltó kultúrtörténeti értéke, a csányi dinnyetermesztés gyökerei a XVII. századig nyúlnak vissza.

z utóbbi időben a dinnyetermesztés területei csökkentek, és a kovászolni való uborka és más zöldségfélék termesztése került előtérbe. Így ebben is, akár piaci, áruházlánci, tartósítóipari mennyiségben is, az Önök partnerei tudunk lenni!  » Váltás uborkatermesztésre...

z egyesület azokat a csányi embereket, családokat fogja össze akik úgy érzik, hogy érdemes megóvni és öregbíteni a csányi dinnye hírnevét, és más, kiváló minőségű zöldségfélékkel is ellátni a piacot. Az egyesület célja a 'csányi dinnye' név védjegyként való elismertetése. Egyesületünk érdekképviseletet biztosít tagjainak, szakmai programokat szervez és figyelemmel követjük a Európai Unió agrárpolitikáját. Eredményünk, hogy a 'csányi dinnye' a Magyarországon védett száz élelmiszer közé tartozik, a "Hagyományok, Ízek, Régiók" csoportjába is bekerült. A csányi dinnye termelésének hagyományát a faluház és a dinnyéskunyhó őrzi, mutatja be.

ermelők vagyunk, szeretnénk erősíteni az általunk termelt zöldségfélék piacát: minden üzleti jellegű érdeklődést, együttműködési javaslatot - akár külföldről is - szívesen veszünk. A Csányi Dinnye Védegylet a minőség garanciája !
Aktuális információk...

» Csány község honlapja 


Ha egyetért céljainkkal, felajánlhatja » adója 1 %-át egyesületünk részére is! Köszönettel fogadjuk!


  Copyright © 2008: Csányi Dinnye- és Zöldségtermelő Védegylet - az NCA támogatásával.  Design: M.Zs. | »  impresszum |